5 assig CNC frezen

5 ASSIG CNC FREZEN

Bij HAMOFA Metal Machining beschikken we over de laatste nieuwe machines

Bij 5-assig frezen wordt het product van 5 kanten en onder alle mogelijke hoeken bewerkt in één opspanning.Het voordeel van 5-assig frezen is dat er minder opspanningennodig zijn. Elke keer dat een product opnieuw opgespannen moet worden, bestaat er het risico dat een onnauwkeurigheid geïntroduceerd wordt. Zeker wanneer details gemaakt moeten worden, die ten opzichte van elkaar toleranties hebben, wil je die graag in één opspanning maken. Door de 5 assen simultaan aan te sturen, kunnen ook vrije vormen gemaakt worden.

Onze laatste CNC machines zijn van 2017 en volledig 5-assig simultaan gestuurd met Heidenhain software.

Hogere productiviteit

Het voordeel van 5-assig bewerken is een hogere productivitei gecombineerd met een hogere nauwkeurigheid. Door de extra assen kun je kortere gereedschappen gebruiken en kun je met hogere voedingen frezen. Tevens verbeter je de oppervlaktekwaliteit.

Hogere nauwkeurigheid

Doordat er dikwijls kortere gereedschappen gebruikt kunnen worden en de voedingen versneld kunnen worden,zullen de nauwkeurige afwerkingen tot een beter resultaat leiden.

Kleinere foutmarges

Door de laatste nieuwe software kan een 5-assige machine geprogrammeerd worden met behulp van de originele tekening die ontwikkeld werd in 3D. De nieuwe softwaremogelijkheden zorgen ervoor dat er minder menselijke fouten gemaakt zouden kunnen worden. Dit wordt veel gebruikt bij het produceren van 3D-producten die ook getekend zijn in een 3D-file.